Welk wonder heb je meegemaakt?

Welk wonder heb je meegemaakt?

Blijven in Nederland, de beslissing dat wij mogen hier blijven, dat is echt een wonder.

En the escape van de oorlog. Dat het gelukt is, echt hoe ben ik hier naartoe gekomen.
Ik was een jonge meid, en in de oorlog allemaal mensen dood, heel veel mensen kwijt, alles was helemaal kapot. Het is een wonder, dat ik ben niet dood in de oorlog, dat ik ben gevlucht, via bossen, via het schip en via daar en daar en dat ik nu hier leef met mijn kinderen. Ik had geen paspoort, ik ben geholpen door de hand van God.

Dat is eigenlijk het eerste wonder.

En het is een echt een wonder ook om hier te mogen blijven, dat is het tweede wonder en het derde is dat ik nu iets terug kan doen voor de mensen in mijn land, met mijn hulpstichting. Dat ik nu de hoop voor mijn mensen ben.

Dat zijn drie wonderen.
Veel! Veel wonderen. Grote!
Ik ben heel dankbaar.

 

Wat heb je van je moeder geleerd en wat leer jij aan je dochter(s) of aan andere vrouwen?

Ik heb van mijn moeder geleerd om er voor de ander te zijn. Mijn moeder was altijd daar voor anderen. Zij deed haar taken als moeder, gaf een goede opvoeding aan haar kinderen, liefde, ook voor anderen. Ze was ook een beeld, een beeld van hoop voor anderen, ze was een hele sterke vrouw voor andere vrouwen in de wijk en in het land zelf.

Mijn moeder is een heel hardwerkende vrouw, ik ben ook een heel hardwerkende vrouw.
Ik kan niet zo lui zitten, ik wil altijd iets doen, denk altijd na ja wat kan ik doen, hoe kan ik deze situatie veranderen. Het gaat niet om geld, ik wil een helping hand zijn. Hier in de wijk, ga ik praten met een oude Turkse vrouw, goedemorgen, alles goed? Hoe gaat het met jou? Ja! Ik zeg tegen heel veel mensen je ziet mooi uit mevrouw. Oja? Dankjewel! En ze worden er heel blij van! Ik geef geen geld, maar ik geef een complimentje.
Kleine dingen, groot effect.

 

Welke wijze raad heb je nu voor de jonge vrouw die je was op je twintigste?

Wat ik zou zeggen aan Marion van toen is dat voor de dingen die jij niet kan veranderen jij hoeft niet veel energie in te stoppen, kijk naar de positieve dingen.
Ja, want energie stoppen in negatieve dingen maakt jou helemaal kapot, je gaat nooit van die grond komen, you can not excell.
Er komt altijd iets als je even nadenkt. Ik heb heel veel geleerd. En ik word nooit bang en ik denk nog steeds ik kan beter! Tomorrow I will be better than today!

Marion

Scroll naar boven