Over mij

profielfoto

Over Inge Ikink

Woorden, verhalen, lopen als een rode draad door mijn leven. Ik lees, ik vertel.
En, niet alleen het vertellen is belangrijk, ook het vastleggen en doorgeven van verhalen is essentieel. Ik luister, ik schrijf.

Als kind wilde ik reizen en daarover schrijven. Ik ben uiteindelijk journalist geworden en daarna beeldend kunstenaar. Twee manieren van verhalen vertellen, die voor mij naadloos in elkaar passen. Alleen vorm en materiaal verschillen.

Atelier

Het atelier is een bijzondere werkplek in een oude boomgaard, een hoge lichte ruimte, met uitzicht op fruitbomen, schapen, de Oude IJssel, een molen en weilanden.
Hier ontstaan nieuwe werken en ideeën.
Ook werk ik in deze ruimte met mensen aan hun levensloop via biografische gesprekken en schrijfcoaching. Het is een oase van rust en een inspirerende omgeving. De beeldhouwlessen zijn in de frisse buitenlucht, in de boomgaard.

missie en visie 1

Visie en missie

Waarom ben ik met KunstKracht10 begonnen?
Omdat ik heilig geloof in de kracht van kunst: het beleven en het maken van kunstwerken. Kunst maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering, biedt je vrijheid en troost.
Naast het beleven van kunst en het zelf creëren, is er niets wat ik liever doe dan mensen te stimuleren en te begeleiden in het maken van kunst. Beelden maken, woorden opschrijven is gezond voor je! Het geeft plezier en energie, zorgt voor ontspanning en focus en wakkert je creativiteit aan. Het zit in ons allemaal, we worden er menselijker van. Kunst laat zien wie je bent.
Door kunst te bedrijven kijk je anders naar de wereld om je heen. Jouw beeld en woorden vertellen jouw verhaal. Je werk delen en uitwisselen met anderen verbindt en verbroedert. Dat is de kracht van kunst, die je zomaar omver kan blazen.

Scroll naar boven