SCHRIJFWORKSHOPS OP MAAT

Je eigen verhaal opschrijven

Het is een bijzondere ervaring om je eigen verhaal op te schrijven en het vervolgens met elkaar te delen. Dit is verrijkend en vaak ontroerend of grappig voor zowel de schrijvers als de luisteraars. Je leert elkaar op een andere manier kennen.

Ik heb in 2021 bijvoorbeeld een schrijfworkshop op maat gemaakt voor het verzorgende personeel van Humanitas. Samen hebben zij gereflecteerd op de Coronajaren en het effect dat zowel de ziekte als de lockdown hebben gehad op hun werkzaamheden in de zorg.

Deelnemer: "Wat fijn om te schrijven over alles wat er gebeurd is. Zo schrijf je het echt van je af. Het was ook bijzonder om de verhalen van de anderen te horen. Het heeft me echt goed gedaan."

 

Een andere workshop heb ik ontwikkeld voor een teamuitje van ambtenaren van de burgerlijke stand.  Zij hebben een middag geschreven over thema’s die met hun werk te maken hebben, geïnspireerd door het traditionele Engelse gedichtje over voorwerpen die een bruid zou moeten dragen op haar bruiloft. Het leverde mooie verhalen en bijzondere inzichten op.

Something old,
something new,
something borrowed,
something blue
and a sixpence in her shoe.

Deelnemer: "Als trouwambtenaren zijn wij natuurlijk veel bezig met luisteren en verwoorden. We waren enthousiast over het concept en hebben genoten van de verhalen. Dankjewel."

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke workshop, neem dan contact met me op.

Scroll naar boven