Wat is jouw wijsheid?

Wat is jouw wijsheid? En wat is de wijsheid van je moeder en grootmoeder?

Mijn wijsheid:
Ontmoet de ander met nieuwsgierigheid: je kunt altijd nieuwe dingen leren.

Wijsheid van mijn moeder:
Bekijk het altijd vanuit het perspectief van de ander.

Wijsheid van mijn oma:
Wees dankbaar voor alles wat je hebt/krijgt.

Karin

 

Welk wonder heb je meegemaakt?

“Ik was tien jaar en ging wandelen met mijn oma in de omgeving van het psychiatrische ziekenhuis Brinkgreven. Ik zag een man, die achter het hek stond te schreeuwen. Ik riep naar mijn oma: ‘Kom, we gaan naar een gek kijken!’
Mijn oma sloeg haar arm om me heen en zei: ‘Nee, Nans, die meneer is niet gek, maar dat begrijp je nog niet. Als je later groot bent, begrijp je het. Je moet hard leren om een zuster te worden, om voor zo’n meneer te zorgen.’ Om een lang verhaal kort te maken: ik ben psychiatrisch verpleegkundige geworden. Een anekdote is een wonder geworden.“

Nancy

 

Wat heb je gedragen in je leven?

Verlies van mijn zoontje, man, zus en ouders.
Verbroken relaties.
Teleurstellingen.

Maar ik blijf positief.

Dieneke

Scroll naar boven