Wat heb je van je moeder geleerd en wat leer je zelf aan vrouwen?

Wat heb je van je moeder geleerd en wat leer je zelf aan je dochter(s) of aan andere vrouwen?

Niet zeuren, maar aanpakken. Dat moest wel op de boerderij. En ook dat het niet altijd zo hoeft te gaan als ik wil, dat je altijd iets kunt leren van anderen.
Wees bescheiden, verbeeld je maar niks.

Je werd helemaal opgevoed met afstand hè. Meneer, mevrouw en dergelijke. Maar dat heb ik dus niet meer. Daar ben ik helemaal overheen gestapt. Ze zijn niks meer als dat ik ben. Ondanks dat ik niet gestudeerd heb, maar ze zijn geen cent beter!
Iedereen is gelijk.
En dat heb ik mijn kinderen ook voorgehouden.

 

Welk wonder heb je meegemaakt?

Onze kleindochter, ze is inmiddels 15, was anderhalf toen ze plotseling ernstig ziek werd.
We kregen ’s avonds een alarmerend telefoontje en zijn onmiddellijk naar het ziekenhuis gegaan. Daar ligt ze in dat grote bed met allemaal toeters en bellen, bewusteloos. Ik voelde me zo machteloos. We gingen heel verdrietig naar huis toe en ’s nachts tegen drie uur word ik wakker en moet sterk aan mijn moeder denken, die net een maand daarvoor is overleden ‘moeders als je nu iets doen kunt daarboven, alsjeblieft geef ons ons meisje terug!’ Een half uur later krijg ik telefoon, ze is wakker geworden! Dat was echt een wonder!

 

Wat zou je tegen jezelf zeggen als twintigjarige, met de wijsheid die je nu hebt?

Heb geen spijt van alles wat je doet!
Doe wat je denkt dat goed is.
Dan hoef je ook nergens spijt van te krijgen.

Betsy

Scroll naar boven