Malala Yousafzai ontvangt de Internationale Kindervredesprijs uit handen van Nobelvredesprijs Laureate Tawakkul Karman, (Ridderzaal, Den Haag, 2013)

 

De Internationale Kindervredesprijs

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen. De prijs werd voor het eerst in Rome gepresenteerd in 2005 door Michael Gorbatsjov tijdens de jaarlijkse wereldtop van Nobelvredesprijslaureaten. De Kindervredesprijs, een initiatief van de kinderrechtenorganisatie Kidsrights, werd postuum opgedragen aan Nkosi Johnson, die streed voor de rechten van kinderen met hiv/aids. https://www.kidsrights.org/nl/advocacy/internationale-kindervredesprijs/

De prijs, een bronzen beeld van een kind dat de wereld in beweging zet, heeft sindsdien de naam “de Nkosi” gekregen. De Nkosi is een ontwerp van mijn hand. Sinds 2006 verzorg ik jaarlijks een speciaal op maat gemaakte versie van de Nkosi voor de winnaar (of winnaars), hetgeen ik een grote eer vind.

 

Een selectie van werk

 

 

 

 

 

 

 

MENU