woord-foto

Schrijfwerk

In de loop der jaren heb ik al veel woorden opgetekend. Journalistieke producties voor bedrijfsleven en vakbladen. Reisverhalen voor Plan Nederland. Later kwamen daar levensverhalen bij, gebaseerd op interviews.

2014 stond in het teken van andere verhalen. Ik deed mee aan een verhalenwedstrijd in Deventer en behoorde tot de uitverkorenen die hun verhaal op 15 maart mochten voorlezen op de Avond van het Korte Verhaal in de schouwburg van Deventer.

Boeken

Van maart tot oktober 2014 heb ik met veelpassie gewerkt aan tien interviews met Kindervredesprijswinnaars in hun eigen land. De interviews zijn gebundeld tot een boek:‘Ik verander, de 10 Kindervredesprijs-winnaars aan het woord’. Het betreft een gezamenlijke uitgave van KidsRights en het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), die vanaf 18 november 2014 in de Nederlandse boekhandels lag.
Een dag later werd de Engelstalige versie ‘Changemakers’ in Londen gepresenteerd bij Thompson Reuters.

PocketDEF3D_231
CPNB: Jubileumboek bij 10 jaar Internationale Kindervredesprijs
KidsRights: Jubileumboek bij 10 jaar Internationale Kindervredesprijs

In hetzelfde jaar werkte ik mee aan het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd” van Peter de Ruiter, onder redactie van Els Kloek en Floris van Straaten. Verschenen op 20 november 2014.

MENU