over-foto

ACHTERGROND

Inge Ikink (1962) studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de K.U.Leuven België, met communicatiewetenschap als licentie (master). Ze studeerde in 1988 magna cum laude af op een onderzoek naar de betekenis en invloed van de Rambofilms in de VS.
Hiervoor studeerde zij twee jaar theologie in Amsterdam.

Ze werkte geruime tijd als journalist voor radio en het bedrijfsleven. Vanaf 2000 is ze werkzaam als beeldend kunstenaar en docent beeldhouwen. Ze ging in de leer bij verschillende beeldende kunstenaars, als Marianne van den Heuvel, Saskia Koning en Feico Hajonides. Ze werkt en geeft beeldhouw- en schrijflessen in haar eigen atelier KunstKracht10 in Deventer.

Scheppingsverhalen en mensenverhalen, met name over de kracht van kinderen en vrouwen is een terugkerend thema in haar werk. Ze heeft onder meer het beeld voor de prestigieuze Internationale Kindervredesprijs ontworpen. Het beeldje, de Nkosi, is vernoemd naar de eerste winnaar van de prijs, Nkosi Johnson. Momenteel werkt ze aan een langlopend project over vrouwenverhalen wereldwijd (the Peanutbutterlady)

Inge Ikink werkt regelmatig mee aan kunstzinnige en educatieve projecten voor het bedrijfsleven en voor scholen.

Van 2016-2020 werd zij opgeleid tot biografisch coach en schrijfcoach aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen. Zij is aangesloten bij de Beroepsorganisatie Biografiewerk BOB.

Boeken

In 2014 schreef zij tien persoonlijke portretten van Kindervredesprijswinnaars voor KidsRights, ter gelegenheid van de tiende uitreiking in november van dat jaar. Het boek is een gezamenlijke uitgave van KidsRight en het CPNB ( Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en het ligt op 18 november in de Nederlandse boekhandels:“ik verander, de 10 Kindervredesprijswinnaars aan het woord”. Een dag later wordt de Engelstalige versie ‘Changemakers’ gepresenteerd bij Thompson-Reuters in Londen..

In hetzelfde jaar werkte ze mee aan het boek “Kinderen die de wereld hebben veranderd” van Peter de Ruiter, onder redactie van Els Kloek en Floris van Straaten. Is verschenen op 20 november 2014.

PocketDEF3D_231

MENU